Personvern & Cookies

Personvernerklæring for Nory AS

 

Behandlingsansvarlig

Nory.no eies og drives av aksjeselskapet Nory AS med organisasjonsnummer 922 997 470. 

Det er alltid daglig leder i Nory AS som er ansvarlig for håndteringen av personopplysninger hos Nory.no 

 

1 Formål med behandlingen

Hos Nory.no må du dele noen personopplysninger når du handler. 
Dette gjør vi for å forbedre våre tjenester, ivareta sikkerhet og sørge for best mulig brukeropplevelse. 
Vi er pålagt å oppbevare noe av informasjonen som samles inn til blant annet regnskapsføring, returhåndtering, eventuelle garantier eller reklamasjoner o.l. 
Alle opplysninger vi samler inn i slik forbindelse har grunnlag i ditt samtykke, som kreves for å handle hos oss. 

 

2 Personopplysninger som samles inn og lagres

Først og fremst må vi vite hvem som skal motta varene (navn) samt adresse og e-postadresse. 
Det er valgfritt å registrere ditt telefonnummer. Telefonnummer anbefales å registreres slik at du får varsel på SMS fra Posten når ordren din er klar til henting. Det vil også gjøre det mulig for oss å kontakte deg på telefon dersom dette er nødvendig. Vi sender aldri reklame til ditt telefonnummer, med mindre dette er spesielt avtalt på forhånd.. 

 

Alle som handler hos oss, må oppgi følgende personopplysninger:

  • Navn (for- og etternavn)

  • Gateadresse med postnummer og poststed (hvor vi sender dine bestillinger)

  • E-postadresse (benyttes i forbindelse med dine bestillinger og ditt kundeforhold)

  • Telefonnummer (valgfritt)

 

Det er mulig å oppgi en alternativ leveringsadresse, inkludert navn og telefonnummer forbundet med dette, dersom bestillingen skal sendes til en annen person eller adresse enn den du oppgir som din egen. Dersom du ber om å få sendt din bestilling til en annen person og/eller adresse enn din gateadresse, samles også denne informasjonen inn og lagres. 
I tillegg til dette registreres automatisk din IP-adresse. Dette er et sikkerhetstiltak blant annet for å hindre identitetstyveri ved at noen for eksempel forsøker å bestille varer i ditt navn. 
Dine personopplysninger lagres på SmartWeb sine servere i Danmark, med full kryptering og 24-timers overvåking mot blant annet dataangrep. 

 

3 Brukerkonto

Vi anbefaler alle våre kunder å lage en gratis brukerkonto hos oss. Når du registrerer en brukerkonto slipper du å skrive inn personalia ved hver bestilling, kun brukernavn og passord.
Når du registrerer konto lagres dine personalia på våre servere og det er kun personalia du velger å dele som blir lagret. 
Ved registrering av konto lagres også dine tidligere kjøp (historikk). Formålet med dette er at du selv kan se hvilke varer du tidligere har kjøpt og hente tidligere kvitteringer og ordrebekreftelser. 
Det er gratis å opprette brukerkonto hos Nory.no

 

4 Hvordan sletter jeg brukerkontoen?

Dersom du har laget en brukerkonto, men ønsker å slette deg fra systemet vårt er dette gjort så enkelt som mulig. Du kan enkelt logge deg inn, gå til "Mine Opplysninger" og velg "Slett bruker" nederst på siden. Da fjernes alle dine lagrede personopplysninger fra våre servere, med unntak av opplysninger forbundet med din bestillingshistorikk (som beskrevet i formål).

 

5 Rettigheter for den registrerte

Du kan når som helst og uten vederlag få utlevert alle dine personopplysninger som er lagret i vårt system. 
Du kan når som helst slette dine personopplysninger, forutsatt at vi ikke er forpliktet til å oppbevare disse i henhold til aktuell lovgivning eller andre forpliktelser. 
Dersom du ønsker dine personopplysninger utlevert vil vi sende disse med sikreste mulige måte. Normalt sett anses dette å være pr brevpost, men dersom du registrerte opplysningene elektronisk, og med mindre den registrerte ønsker noe annet, kan opplysningene utleveres elektronisk. 

Det kan klages til Datatilsynet på behandling i strid med reglene.

 

6 Betalingsalternativer

Nory.no samarbeider med flere parter mot betaling og fakturering. 

 

Ved betaling med kredit- eller debitkort håndteres dine personopplysninger av Bambora.
Nory.no deler dine oppgitte personalia (navn, adresse, e-postadresse og eventuelt telefonnummer) samt varelinjer og priser med våre betalingspartnere. Dette gjøres for å håndtere betalingen i henhold til gjeldende lovverk, sikre mot identitetstyveri, svindel og phishing blant annet. 
Nory.no vil aldri se eller få tilgang til ditt personnummer, din kredittkortinformasjon eller annen informasjon du eventuelt må dele med betalingspartner i løpet av betalingen. 
Har du spørsmål rundt hvordan betalingspartnerne behandler dine personlige data kan du se mer om dette på deres personvernsider: Bambora - Klarna

 

For å kunne tilby deg å bruke Klarnas betalingsmetoder, er vi nødt til å dele visse opplysninger om deg med Klarna. Dette skjer bare dersom du velger Klarna som betalingsmetode. Klarna bruker opplysningene til å bedømme om du kvalifiserer til å bruke betalingsmetodene deres. Opplysningene som brukes er navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer, betalingshistorikk samt bestillingsinformasjon slik som betalingsmetode, frakttype, bestillingsdetaljer og lignende.

Bruken av slike opplysninger reguleres i samsvar med gjeldende personvernlovgivning og Klarnas personvernerklæring.

 

7 Hvem deler vi dine personlige data med? 

Som beskrevet i punkt 6 i denne erklæringen, deler vi dine personopplysninger med aktører som er nødvendig for å gjennomføre bestilling, kjøp og forsendelse. 
De aktører som kan motta dine personopplysninger er beskrevet under, men det presiseres at vi kun deler denne informasjonen med disse aktørene dersom det er nødvendig for din bestilling. 

  • Bambora (kun ved betaling med bank- eller kredittkort)

  • Klarna (kun ved betaling med faktura eller annen kreditt)

  • Posten Bring (kun dersom partneren benyttes for utsending av bestillingen din)

  • MailMojo (kun ved utsendelse av nyhetsbrev, samt analyser av våre nyhetsbrev)

  • Google Analytics (kun for å ha oversikt over hvor brukerne kommer fra, hvor ofte de besøker vår side, samt hvor trafikken kommer inn fra)
  • Sleeknotes (kun for å invitere invitere kunder til å melde seg på nyhetsbrev og til å lagre epostadresser)

 

8 Hva deler vi med andre? 

Nory.no vil aldri selge eller overlevere dine personopplysninger til andre aktører, uansett årsak - med mindre det finnes rettslig/juridisk årsak.
Alle databehandlere vi samarbeider med, mottar dine personopplysninger kun dersom dette er hensiktsmessig eller nødvendig for å gjennomføre din bestilling. Dette gjelder kun partnere som er nevnt i denne erklæringen, som betalingspartnere (Bambora og Klarna) og transportører (Bring/Posten o.l.) i henhold til punkt 7 i denne erklæringen. MailMojo er vårt kunderelasjonsprogram. Vi bruker det for å sende ut nyhetsbrev, samt analysere våre nyhetsbrev, så vi heletiden sørger for at innholdet er relevant og verdsatt blant våre e-postkunder. Google Analytics er vårt analyseverktøy, som vi benytter oss av for å kunne følge med og måle analyser av blant annet trafikken som kommer inn på vår nettbutikk, hvor trafikken kommer fra og hvor brukerne kommer fra. Samt hvor ofte vår side blir besøkt av brukerne.

 

9 Arkivering og sletting av personopplysninger  

Regnskapsloven pålegger oss å lagre transaksjonsdata i 5 år. Vi lagrer kjøpshistorikk i våre systemer i henhold til dette. Dette gjør vi for å ivareta kundes rettigheter i forbindelse med reklamasjoner i henhold til forbrukerkjøpsloven, kjøpsloven eller våre salgsbetingelser. Det betyr at ditt navn, adresse og e-post (eventuelt også telefonnummer) fra dine bestillinger lagres i vårt system i opptil 5 år. 

 

10 Informasjonssikkerhet og Cookies

Ved å benytte Nory.no samtykker du til at vi benytter informasjonskapsler, såkalt cookies. 

En cookie er en tekstfil som sendes fra et nettsted til datamaskinen der den er lagret enten i minnet (session cookies) eller som en tekstfil (tekstbaserte informasjonskapsler). Cookies brukes til å lagre logg-inn eller handlekurven mens du surfer rundt på ulike nettsteder. Hvis nettleseren din er satt til å ikke akseptere cookies, vil du ikke være i stand til å gjøre noen ordre på nettstedet vårt. Du kan enkelt endre dette i innstillingene til nettleseren din. Vær oppmerksom på at vi ikke bruker cookies for å lagre personlig informasjon om deg.

Vi sikrer dine personopplysninger ved både fysisk og virtuell adgangs- og tilgangskontroll, samt ved kryptering av sensitive deler av avgitte opplysninger.

 

Vi krypterer alle dine kortopplysninger med SSL, der betalingsoverføringen er sikker. Det innebærer at ingen uvedkomne kan se dine kortopplysninger når den sendes fra nettbutikken til betalingsleverandøren. Slik at det er 100% trygt å handle hos oss. Med et SSL-sertifikat kan du være sikker på at Nory.no er et trygt sted å handle. SSL står for "Secure Sockets Layer" og er en krypteringsteknologi. SSL er best kjent som den grønne hengelåsen i nettleseren.

 

11 Kontaktinformasjon

Henvendelser om hvilke opplysninger som er registrert, retting og sletting kan sende skriftlig til:

Nory AS, organisasjonsnummer: 922 997 470 MVA

 

Telefon nummer: 934 04 469 (mandag til fredag kl. 10.00-14.00, unntatt helligdager)

Epost adresse: info@nory.no

Juridisk adresse: Høvreveien 6, 1712 Grålum